Skildpaddekage
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kombinationen af chokolade og karamelcreme med rom kender du nok fra Toms Kæmpeskildpadder. Prøv at omsætte den til kage i form af en lækker chokoladekage med cremet rom-karamelmousse ovenpå. Skal det være ekstra lækkert, så pynt kagen med små chokoladeskildpadder.
Bemærk
Kagen skal hvile køligt i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
Bradepande, ca. 30x20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smør. Rør kakao og salt ud i smørret, og lad blandingen afkøle let. Pisk æg og sukker skummende. Pisk smørmassen i.
Sigt mel, bagepulver og natron i dejen skiftevis med at mælken hældes i. Bland det hele godt sammen, og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til der ikke hænger dej fast, hvis du stikker en kødnål i den, og lad kagen afkøle helt på en bagerist.
Udblød husblas i koldt vand i mindst 10 minutter. Læg hakket chokolade, karamelliserede mælk og salt i en gryde. Opvarm forsigtigt blandingen under omrøring. Tag gryden fra varmen, og smelt husblas i karamellen et blad ad gangen.
Lad cremen afkøle let, og smag til med romessens og evt. rom. Afkøl karamellen til lidt mere end stuetemperatur.
Pisk fløden til en let skum, og vend den med karamellen. Smag igen til med rom, og fordel moussen ud over kagen med en dejskraber.
Stil kagen køligt i mindst 4 timer, men gerne natten over. Pynt med små chokoladeskildpadder ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk