Skildpaddeis
27. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Med lidt gode armkræfter kan du sagtens piske din egen iscreme uden brug af elektriske hjælpemidler. For når du laver isen med kondenseret mælk og fløde, er du sikker på et lækkert og cremet resultat.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld fløde i en skål, og pisk den til blødt skum med håndkraft ved hjælp af et piskeris – det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt kondenseret mælk, vaniljepulver, rom og salt, og pisk videre med piskeriset i 3-4 minutter til en ensartet cremet ismasse.
Hak mørk chokolade fint, og hak skildpadderne i grove stykker. Vend mørk chokolade og skildpadder i iscremen – husk at få al fyldet med.
Hæld isen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer før servering.
Hak pekannødder groft. Anret isen i kugler, og servér med ekstra mini skildpadder og hakkede pekannødder på toppen.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk