Skildpaddebrownie med flødebolleskum
9. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kagen her er lidt af en bombe, men så uimodståelig, at du kommer til at ærgre dig over, at du kun kan spise et stykke. Eller måske to ...
Bemærk
Kagen skal afkøle helt, inden den overtrækkes.
Ingredienser
Udstyr
Springform, diameter ca. 24 cm, sukkertermometer
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Smelt skildpadder og smør i en lille gryde ved middel varme. Lad det afkøle let.
Pisk æg og sukker luftigt. Fortsæt med at piske, og hæld skildpaddemassen i.
Si mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen, og rør grofthakket mørk chokolade i.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ca. 35 minutter, så kagen stadig er svampet.
Opvarm sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde. Kog det op, til temperaturen er 117°.
Pisk æggehviderne godt. Bland vaniljepasta i, og pisk det helt stift.
Fortsæt med at piske, og hæld den flydende sukkermasse i lidt ad gangen. Pisk marengsen sej. Det tager ca. 10-15 minutter.
Dekorér brownien med flødebolleskummet, og pynt med halverede Toffifee, karamel og chokoladekugler lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk