Skaldyrsfad med dips

14. juni 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Skaldyr er cremen af luksus, og du kan smide det meste på dit skaldyrsfad – afhængigt af budget og antal gæster. Med flere slags hjemmelavet dip kan festen godt begynde!

Ingredienser

Sådan gør du

Fyld en stor gryde med kogende vand. Tilsæt sukker, salt og dildkviste. Kog krabbekløerne i 7-8 minutter. Sluk, og lad dem trække i 15 minutter. Tag dem op af kogevandet, og sæt dem koldt indtil servering.
Pisk smørret med en elpisker (nemmest i en røremaskine) i en skål i 4-5 minutter. Pisk stille og roligt kærnemælken i. Pisk i yderligere 4-5 minutter. Anret smørret i en lille skål, og drys med flagesalt.
Rør soja, sukker, eddike, sesamolie og vand sammen i en skål. Rør sesamfrø og chiliflager i, og smag til.
Rør mayonnaise med chipotle, limesaft og salt i en skål.
Åbn østersene, og læg dem på is i et stort fad. Top med vinaigrette, eller servér den til. Anret også rejer og kogte krabbeklør på fadet. Servér straks med citron- og limeskiver, brød og rørt smør.

Tip!

Det er svært at lave en mindre portion pisket smør end denne. Heldigvis kan du gemme det på køl, og tage det ud ca. 20 minutter inden brug, og nyde det på ristet brød. Uhm!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar