Skærekage med rabarber
15. juli 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Denne lækre skærekage med rabarber kaldes også en sukkerbrødskage. Den smager godt, uanset hvordan rabarberne placeres, men vær gerne kreativ med mønsteret.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, 30 x 40 cm
Sådan gør du
Rens rabarber, og skær dem i ca. 4 cm store stykker. Tænd ovnen på 190°.
Pisk sukker og æg sammen med en elpisker i en stor skål, så du får en lys og luftig masse. Pisk det bløde smør i.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i dejen.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen fortsat virker let og luftig.
Smør bradepanden, og fordel dejen i formen i et jævnt lag. Læg rabarberstykkerne i et pænt mønster oven på kagen.
Drys sukker over, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er gennembagt og let gylden på toppen.
Tip!
Rabarber indeholder masser af syre, så derfor skal de drysses med sukker, inden kagen sættes i ovnen. I stedet for rabarber kan du toppe kagen med andre typer frugt eller med friske bær – og i så fald kan du vælge helt at undlade at drysse sukker over, eller du kan spare på mængden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk