Skærekage med brombær og crumble

5. september 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Den bløde og svampede kage er supernem at bage og passer perfekt til eftermiddagskaffen. Er din mund ekstrasød, kan du snige lidt hakket hvid chokolade ind i dejen.

Ingredienser

Udstyr

1 aflang kageform, ca. 2 l

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen groft. Skyl og riv citronen fint. Rør citronskal og marcipan sammen med smør, sukker og vaniljepasta i en skål.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt imellem hvert æg. Tilsæt herefter mel, og rør, til dejen er jævn og glat.
Skyl og tør brombær, og vend dem i en blanding af mel og flormelis i en skål. Rør forsigtigt brombærrene i dejen, og fordel dejen i en smurt form.
Skyl og riv citronen fint. Hak mandlerne groft. Vend mandler, citronskal og sukker i en skål.
Fordel crumblen oven på kagen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad den afkøle på en bagerist inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar