Skærekage med brombær og crumble
5. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Den bløde og svampede kage er supernem at bage og passer perfekt til eftermiddagskaffen. Er din mund ekstrasød, kan du snige lidt hakket hvid chokolade ind i dejen.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang kageform, ca. 2 l
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen groft. Skyl og riv citronen fint. Rør citronskal og marcipan sammen med smør, sukker og vaniljepasta i en skål.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt imellem hvert æg. Tilsæt herefter mel, og rør, til dejen er jævn og glat.
Skyl og tør brombær, og vend dem i en blanding af mel og flormelis i en skål. Rør forsigtigt brombærrene i dejen, og fordel dejen i en smurt form.
Skyl og riv citronen fint. Hak mandlerne groft. Vend mandler, citronskal og sukker i en skål.
Fordel crumblen oven på kagen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad den afkøle på en bagerist inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk