Skærekage med blåbær og hasselnødder
Byd weekenden velkommen med en saftig og velsmagende skærekage, som er nem at lave. Servér den, som den er, med kaffe eller te, eller med en kugle vaniljeis til som en lækker dessert.

0-30 min.
(3)
5. maj 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- blødt smør
- 100 g
- sukker
- 100 g
- æg
- 2
- hasselnøddekerner
- 60 g
- hvedemel
- 60 g
- bagepulver
- ½ tsk.
- salt
- 1 knsp.
- cremefraiche 18 %
- 50 g
- frosne blåbær
- 75 g
- hasselnøddekerner
- 25 g
- sukker
- 1 spsk.
Udstyr
- 1 lille brødform, ca. 1 l
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker i mindst 5 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Hak hasselnødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker.
Bland hasselnøddemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend det i dejen skiftevis med cremefraichen.
Fordel dejen i formen, drys med blåbær, og tryk dem let ned i dejen. Hak hasselnødderne groft, og drys dem over kagen sammen med sukker.
Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen på en rist før servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner