Skærekage med blåbær og hasselnødder

Byd weekenden velkommen med en saftig og velsmagende skærekage, som er nem at lave. Servér den, som den er, med kaffe eller te, eller med en kugle vaniljeis til som en lækker dessert.

Skærekage med blåbær og hasselnødder
0-30 min.

(3)

5. maj 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
blødt smør
100 g
sukker
100 g
æg
2
hasselnøddekerner
60 g
hvedemel
60 g
bagepulver
½ tsk.
salt
1 knsp.
cremefraiche 18 %
50 g
frosne blåbær
75 g
hasselnøddekerner
25 g
sukker
1 spsk.

Udstyr

  • 1 lille brødform, ca. 1 l

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker i mindst 5 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Hak hasselnødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker.
Bland hasselnøddemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend det i dejen skiftevis med cremefraichen.
Fordel dejen i formen, drys med blåbær, og tryk dem let ned i dejen. Hak hasselnødderne groft, og drys dem over kagen sammen med sukker.
Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen på en rist før servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'