Skærekage med blåbær og hasselnødder
5. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Byd weekenden velkommen med en saftig og velsmagende skærekage, som er nem at lave. Servér den, som den er, med kaffe eller te, eller med en kugle vaniljeis til som en lækker dessert.
Ingredienser
Udstyr
1 lille brødform, ca. 1 l
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker i mindst 5 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Hak hasselnødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker.
Bland hasselnøddemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend det i dejen skiftevis med cremefraichen.
Fordel dejen i formen, drys med blåbær, og tryk dem let ned i dejen. Hak hasselnødderne groft, og drys dem over kagen sammen med sukker.
Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen på en rist før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk