Sirupskage med rom-smørcreme
29. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Bag gerne selve sirupskagen et par dage i forvejen, og opbevar den på køl. Det bliver den faktisk kun endnu bedre og mere saftig af.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bradepande, ca. 33 x 23 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°, og læg bagepapir i formen.
Pisk smør og farin cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt sirup, og pisk det godt sammen.
Bland mel, krydderier og natron i en anden skål, og sigt det i dejen. Tilsæt kærnemælk, og rør dejen godt sammen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag sirupskagen i ovnen i 25 minutter, til den giver efter ved et let tryk. Tag den ud af ovnen, og afkøl den helt på en bagerist.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk dem sammen med smør, flormelis og rom i en skål med en elpisker. Pisk i ca. 5 minutter, til smørcremen er lys og cremet. Smag evt. til med mere rom.
Skær sirupskagen i 2 lige store aflange stykker på langs. Skær kanterne til, så de bliver pæne. Læg den ene kagebund på et serveringsfad, og smør den med et tyndt lag abrikosmarmelade. Fordel halvdelen af smørcremen oven på abrikosmarmeladen, glat den ud med en spatel, og læg den anden kagebund ovenpå.
Hæld resten af smørcremen i en sprøjtepose, og dekorér toppen af kagen med smørcremen. Pynt med spiseligt guldstøv, og sæt sirupskagen på køl til servering.
Tip!
Brug evt. en rosentylle til at sprøjte rom-smørcremen på toppen, hvis kagen skal se ekstra festlig ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk