Sild med æble-fennikel-salat
25. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En skøn sildesalat, som får et friskt og sprødt indspark af æbler, fennikel og kørvel. Servér den som en del af frokostbordet ovenpå et stykke godt rugbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld de marinerede sild i en sigte, så lagen løber fra. Skær de afdryppede sild i mindre stykker, og anret dem i en serveringsskål.
Rens fenniklen, og skær bunden af. Skær fenniklen i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl æblet, og skær det i tynde både uden kernehus.
Hak halvdelen af kørvelen, og gem resten til pynt. Pres saften af citronen.
Vend fennikel, æbler og kørvel med citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel fennikelsalaten oven på sildene i skålen, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl indtil servering.
Servér sildene med rugbrød og evt. smør til.
Tip!
Køb gerne de gammeldags modnede sild på glas, da de har meget mere smag og det helt rigtige bid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk