Sild med æble-fennikel-salat

25. januar 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

En skøn sildesalat, som får et friskt og sprødt indspark af æbler, fennikel og kørvel. Servér den som en del af frokostbordet ovenpå et stykke godt rugbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld de marinerede sild i en sigte, så lagen løber fra. Skær de afdryppede sild i mindre stykker, og anret dem i en serveringsskål.
Rens fenniklen, og skær bunden af. Skær fenniklen i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl æblet, og skær det i tynde både uden kernehus.
Hak halvdelen af kørvelen, og gem resten til pynt. Pres saften af citronen.
Vend fennikel, æbler og kørvel med citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel fennikelsalaten oven på sildene i skålen, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl indtil servering.
Servér sildene med rugbrød og evt. smør til.

Tip!

Køb gerne de gammeldags modnede sild på glas, da de har meget mere smag og det helt rigtige bid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar