Sichuankylling med chili og sesam
28. august 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En klassisk kinesisk ret med kylling og chili. Du bestemmer selv hvor chili-hot retten skal være, men hvis du får fat i en god, sichuanpeber, vil du opleve en helt ny måde at få varmen på!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystet i grove tern, og vend med 2 spsk. af majsstivelsen og knust sichuanpeber. Steg kyllingetern i 5 minutter i en pande med olie. Tag dem af panden, når de er gyldne.
Pil og hak hvidløg, skræl ingefær, og riv det fint. Skyl peberfrugterne, og skær dem i strimler. Hæld hvidløg, ingefær, chiliflager og peberfrugter i panden med den resterende olie, og steg det sammen i 3-4 minutter.
Tilsæt 1 spsk. majsstivelse, rør rundt, og hæld soja og hønsebouillon over. Lad saucen tykne, og hæld så kyllingen tilbage i panden.
Smag til med sesamolie, soja og riseddike, og servér med nykogte ris og et drys ristede sesamfrø.
Tip!
Hvis du ikke kan skaffe sichuanpeber, kan du bruge almindelig sort peber i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk