Shrimp po'boy-sandwich
1. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
I Texas og Louisiana i USA finder man denne type sandwich med sprøde rejer og hvidt brød, der fungerer formidabelt som frokost eller aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og riv hvidløget fint, og rør det i mayonnaisen. Skyl purløg, og hak det meget fint. Rør det i dressingen. Krydr med tabasco, peberrod, ketchup og oregano, og smag til med citronsaft, løgpulver og salt.
Dup rejerne tørre, og tjek, at de er fri for skal, hale og tarm. Halvér dem evt., alt efter hvor store de er.
Hæld kærnemælk i en frysepose, og krydr med tabasco, hvidløgspulver, salt og peber. Vend rejerne grundigt i marinaden.
Hæld mel og polenta i en anden frysepose, og krydr med paprika, salt og peber. Afdryp rejerne let. Læg dem i posen med mel, og ryst, så de er helt dækkede.
Steg rejerne i en gryde eller på en pande med rigeligt olie, til de er sprøde og gyldne. Afdryp på fedtsugende papir, og krydr med salt.
Lun brødene. Lav et snit til fyldet. Skyl tomater, og skær dem i skiver. Skyl og snit salaten. Rens forårsløg, og skær dem i skiver.
Fyld de lune brød med dressing, salat, tomat, syltede agurker og rejer. Pynt med mere dressing og forårsløg. Nyd dem straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk