Shrimp and grits
27. januar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Shrimp and grits er en traditionel sydstatsret, som bl.a. består af rejer, bacon og majsgryn. Her får du opskriften på en variant med danske vintergrøntsager og bulgur.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg bacon sprødt på en pande, og læg det på fedtsugende papir.
Rist rejerne i det fedt, der ligger tilbage på panden, i nogle minutter på hver side. Krydr med salt og peber undervejs, og tag dem af, så snart de skifter farve til lyserød.
Sautér hakket løg og presset hvidløg på panden, tilsæt evt. lidt olie, hvis den er ved at være tør.
Vend fintsnittet fennikel og forårsløg på panden, sammen med bacon, citronsaft og tabasco. Steg i et par minutter, og tilsæt mel, opløst i bouillon. Lad det simre i 5 minutter.
Tilbered bulgur efter pakkens anvisning. Vend dem på panden.
Tilsæt rejer, og varm retten kort igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber, og drys med finthakket dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk