Shepherd’s pie med rodfrugter, linser og bønnesalat
31. marts 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En vegetarisk og velsmagende udgave af den engelske pie, som traditionelt laves med okse- eller lammekød. Her giver grønne linser og rodfrugter smag og fylde til retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak hvidløg og løg. Skyl bladsellerien, og skær den i små tern. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær begge dele i små tern.
Opvarm en gryde med olie, og steg hvidløg, løg og alle grøntsagerne i 5 minutter ved jævn varme. Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike, og lad retten koge i 2-3 minutter, til eddiken er kogt væk.
Skyl og afdryp linserne, og rør dem i gryden. Tilsæt hakkede tomater, bouillon, mælk, Worcestershiresauce, laurbærblade, timian, paprika og rosmarin, og bring retten i kog. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge i 20 minutter, til det meste af væden er kogt ind. Smag til med salt og peber.
Skræl bagekartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem i en gryde med usaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Tag gryden af varmen, og hæld vandet fra. Mos kartoflerne med smør og mælk, brug en gaffel eller en kartoffelmoser. Smag mosen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Tag laurbærblade og timiankviste op af saucen, og kassér dem. Hæld saucen i et ovnfad, og fordel kartoffelmosen ovenpå. Lav evt. riller i mosen med en gaffel. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til toppen er gylden. Lad retten hvile i 5-10 minutter inden servering.
Skyl og nip bønnerne. Opvarm en pande med lidt olie, og steg bønnerne på panden ved middel varme i ca. 10 minutter, til de er møre. Krydr med salt.<br />
Skyl og tør salaten, pluk den i store stykker, og fordel salatbladene i en skål. Halvér tomaterne, og skær rødløget i tynde skiver.
Rør sennep og honning sammen i en skål, og tilsæt olien i en tynd stråle, så dressingen ikke skiller. Smag til med salt og peber.
Vend tomater, rødløg og bønner i dressingen, og fordel grøntsagerne over salaten. Drys med grofthakkede saltede mandler, og servér salaten til ovnretten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk Shepherd's pie med lammekød