Shepherd's pie med lam

Shepherd's pie er en fremragende, fyldig ret fra det britiske landkøkken, hvor en kødsauce af lam toppes med et låg af kartoffelmos, der siden bages i ovnen for en sprød top.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem, til de er møre. Hæld vandet fra gryden.
Mos ternene med en kartoffelmoser, stavblender eller elpisker. Tilsæt smør og mælk undervejs. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt lammekød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet.
Skræl og riv guleroden fint. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Vend begge dele i gryden, og steg i et par minutter.
Tilsæt hvidvin, bouillon og tomatpuré, og rør godt. Drys mel i, og rør, indtil saucen tykner.
Smag kødsaucen til, og hæld den over i et smurt ovnfast fad eller en tærteform med høje kanter. Top med et jævnt lag kartoffelmos.
Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, til toppen er gylden. Pynt med rosmarin, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. marts 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar