Shakshuka med østershatte
27. januar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Shakshuka er en krydret vegetarisk tomatpande med æg, som du kan spise både til morgenmad, frokost og aftensmad. Her er der også tilsat svampe og hytteost, der giver den israelske ret et mere nordisk touch.
Ingredienser
Sådan gør du
Sautér hakket løg, hvidløg og peberfrugt i lidt olivenolie på en sauterpande, som du har et låg til.
Vend paprika, spidskommen, salt, peber og strimlede østershatte på efter et par minutter. Lad det stege, til det hele er blevet lidt blødt.
Tilsæt fintsnittet chili, hakkede tomater og hytteost. Varm retten igennem, og smag til.
Lav fordybninger i saucen med en ske, og slå æggene ud i hvert sit hul. Læg låg på panden, og lad det simre i ca. 12 minutter, til æggene har sat sig en smule.
Spis retten rygende varm, når æggene har fået den konsistens, du foretrækker. Drys med korianderblade, og spis en skive godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på shakshuka!
Powered by Froala Editor