Shakshuka med østershatte

27. januar 2021 af .

Foto: Maria Tegner

Shakshuka er en krydret vegetarisk tomatpande med æg, som du kan spise både til morgenmad, frokost og aftensmad. Her er der også tilsat svampe og hytteost, der giver den israelske ret et mere nordisk touch.

Ingredienser

Sådan gør du

Sautér hakket løg, hvidløg og peberfrugt i lidt olivenolie på en sauterpande, som du har et låg til.
Vend paprika, spidskommen, salt, peber og strimlede østershatte på efter et par minutter. Lad det stege, til det hele er blevet lidt blødt.
Tilsæt fintsnittet chili, hakkede tomater og hytteost. Varm retten igennem, og smag til.
Lav fordybninger i saucen med en ske, og slå æggene ud i hvert sit hul. Læg låg på panden, og lad det simre i ca. 12 minutter, til æggene har sat sig en smule.
Spis retten rygende varm, når æggene har fået den konsistens, du foretrækker. Drys med korianderblade, og spis en skive godt brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar