Shakshuka med bagte æg og oliven
6. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Det er lidt usikkert, lige præcis hvor i Nordafrika shakshuka egentlig stammer fra. Men den lækre vegetariske ret har spredt sig, og i dag er den en af de mest populære retter i Israel. Der spises den bagte tomatsauce med æg tit til morgenmad, men sammen med godt brød smager det lige så godt til aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl chili, og hak den fint.
Steg løg, hvidløg, chili og krydderier i olie på en dyb pande i 2 minutter.
Hæld tomaterne i panden, og lad indholdet simre under låg i 10 minutter.
Skyl spinaten, og steg den i 2 minutter i en pande med lidt olie.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte. Hæld spinat, bønner og oliven i tomatsaucen. Lad det simre i 5 minutter. Smag tomatsaucen til med salt og peber.
Lav fire hul i saucen med en ske, og knæk æggene i hver deres hul. Lad gryden stå i ca. 4 minutter.
Skyl persillen, og hak den groft. Drys persille over retten, og servér den straks.
Tip!
Vil du servere en mere dansk version af retten, kan du udskifte spinaten med grønkål. Fjern stilken fra et grønkålsblad, og skær resten af bladet i 2 x 2 cm store stykker. Følg ellers samme fremgangsmåde som med spinaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk shakshuka
Powered by Froala Editor