Shakshuka med bagte æg

5. januar 2021 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Tager du på tur til Israel, kan det sagtens være, at du får serveret shakshuka til morgenmad. Der serveres retten nemlig oprindelig til morgenmad, men serverer du den sammen med godt brød herhjemme, fungerer den mindst lige så godt som mættende aftensmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak løg, hvidløg og chili fint. Steg i olie og spidskommen i en pande i 2 minutter.
Blend tomaterne, og hæld dem i panden. Lad indholdet simre i 10 minutter.
Fjern stilken på grønkålen, og skær den i mindre stykker. Steg grønkålen på en pande i 1 minut, så den falder lidt sammen.
Hæld grønkål, bønner og oliven i tomatsaucen, og lad det simre i 5 minutter. Smag saucen til med salt og peber.
Lav fire huller i saucen med en ske, og knæk æggene i hver sit hul. Lad gryden stå ved lav varme i 5 minutter.
Hak persillen, og drys persille og feta over retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar