Shakshuka med bagte æg
5. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Tager du på tur til Israel, kan det sagtens være, at du får serveret shakshuka til morgenmad. Der serveres retten nemlig oprindelig til morgenmad, men serverer du den sammen med godt brød herhjemme, fungerer den mindst lige så godt som mættende aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak løg, hvidløg og chili fint. Steg i olie og spidskommen i en pande i 2 minutter.
Blend tomaterne, og hæld dem i panden. Lad indholdet simre i 10 minutter.
Fjern stilken på grønkålen, og skær den i mindre stykker. Steg grønkålen på en pande i 1 minut, så den falder lidt sammen.
Hæld grønkål, bønner og oliven i tomatsaucen, og lad det simre i 5 minutter. Smag saucen til med salt og peber.
Lav fire huller i saucen med en ske, og knæk æggene i hver sit hul. Lad gryden stå ved lav varme i 5 minutter.
Hak persillen, og drys persille og feta over retten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk shakshuka-opskrift
Powered by Froala Editor