Shakshuka med aubergine og feta
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Shakshuka er hverdags-fastfood, når det er bedst. Æg og bønner sørger for, at du bliver godt mæt, imens aubergine, chili og oliven giver tomatsaucen lækker smag. Og det bedste af alt? Retten tilbereder næsten sig selv på panden, så aftensmaden kræver minimalt med arbejde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl chili, og hak det fint. Skyl aubergine, og skær den i 1 x 1 cm store tern.
Steg løg, hvidløg, chili og spidskommen i 1 spsk. olie på en dyb pande eller flere mindre pander i 2 minutter. Tilsæt aubergine og 2 spsk. olie, og steg auberginen, til den begynder at blive blød.
Hæld tomaterne på panden, og lad indholdet simre under låg i 10 minutter.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte. Skyl spinat. Hæld spinat, bønner og oliven i tomatsaucen. Lad den simre i 5 minutter.
Smag tomatsaucen til med salt og peber.
Lav fire huller i saucen med en ske, og knæk æggene i hvert deres hul. Lad gryden stå i ca. 4 minutter, så æggene bliver lidt faste.
Skyl persillen, og hak den groft. Drys persille og feta over retten, og servér straks.
Tip!
Kan du ikke finde mosede tomater i supermarkedet? Blend 2 dåser hakkede tomater, og brug dem i stedet for.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem basis-opskrift på shakshuka
Powered by Froala Editor