Shakshuka – israelsk morgenmad
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Prøv en morgenmad med karakter som denne tunesisk-israelske ret shakshuka, der er æg pocheret i stærk tomatsauce. Så er dagen skudt i gang!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chili, og skær den i små tern (test evt. styrken, inden du tilsætter al chilien).
Steg løg, hvidløg og chili i olie i en lille gryde, til løgene er klare.
Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern. Tilsæt tomater, paprika og vand, og lad det simre i 10 minutter, til tomaterne er kogt en smule ud. Smag til med salt og peber.
Slå æggene ud i tomatsaucen, og lad dem simre i 4-5 minutter, indtil hviderne er stive, mens blommerne stadig er flydende.
Top med friske krydderurter, og servér straks sammen med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på shakshuka!
Powered by Froala Editor