Shakshuka – israelsk morgenmad

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Prøv en morgenmad med karakter som denne tunesisk-israelske ret shakshuka, der er æg pocheret i stærk tomatsauce. Så er dagen skudt i gang!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Rens chili, og skær den i små tern (test evt. styrken, inden du tilsætter al chilien).
Steg løg, hvidløg og chili i olie i en lille gryde, til løgene er klare.
Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern. Tilsæt tomater, paprika og vand, og lad det simre i 10 minutter, til tomaterne er kogt en smule ud. Smag til med salt og peber.
Slå æggene ud i tomatsaucen, og lad dem simre i 4-5 minutter, indtil hviderne er stive, mens blommerne stadig er flydende.
Top med friske krydderurter, og servér straks sammen med groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar