Shakshuka
28. marts 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en smagfuld tomatsauce. Det er fremragende hverdagsfastfood og kræver blot et minimum af tid og ingredienser.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugter og squash, og skær begge dele i små tern.
Steg løg, hvidløg, peberfrugter og squash i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve.
Hæld de hakkede tomater på panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til.
Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle æg, og læg derefter låg på panden.
Lad din shakshuka simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende.
Smuldr feta over panden, drys med hakket persille, og servér straks med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk