Sesamstegt knoldselleri med grønkål
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sesam, sesam, luk dig op! De små knasende sesamfrø tilfører den bagte knoldselleri med grønkål noget ekstra godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i tern på ca. 2½ x 2½ cm med en lille, skarp kniv. Vend dem godt sammen med olie, salt og sesamfrø i en skål.
Fordel selleriternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend rundt i dem undervejs.
Skyl og tør grønkålen, og hak den mellemfint. Opvarm en pande med en smule olie, og steg grønkålen ganske kort, til den falder en anelse sammen. Krydr med salt.
Bland grønkål og de stegte selleritern i en skål, og drys med de overskydende sesamfrø fra bagepladen.
Servér fx som tilbehør til svinekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk