Sesampaneret laks med ovnbagte rodfrugter

Sesamfrø giver laksen en sprød overflade og nøddeagtig smag, der smager godt sammen med ovnbagte rodfrugter og hjemmelavet pesto.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugter, og skær dem i grove både.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie og salt.
Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanten.
Blend basilikum, olivenolie og citronsaft i en minihakker eller foodprocessor, til du får en helt glat grøn olie.
Rist pinjekerner og solsikkefrø let gyldne på en tør pande, og riv parmesan fint.
Tilsæt kerner og parmesan til den grønne olie i blenderen, og blend igen, til du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt.
Bland sesamfrø, salt og peber i en dyb tallerken. Vend laksefileterne i blandingen, så de er dækket på alle sider.
Steg laksen i smør eller olie på alle sider på en pande, til sesamfrøene er gyldne, og laksen gennemstegt.
Servér den sesampanerede laks med citronbåde, ovnbagte rodfrugter og grøn pesto.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
29. december 2019 af .

Foto: Lea Kaae

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar