Sesammarineret flanksteak med kokossvitset grønt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Wokken – den rundbundede gryde – er nærmest garant for god mad. Flanksteak skåret i store tern egner sig godt til lynstegning og bevarer både saft og kraft.
Bemærk
Marinering, kød: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær flanksteaken i store tern på ca. 5 x 5 cm. Læg kødstykkerne i en skål, og hæld sojasauce og sesamolie over. Lad kødet marinere i 30 minutter.
Rør hoisinsauce, risvinseddike, friskrevet ingefær og finthakket hvidløg sammen i en skål. Gem ingefærmarinaden til senere.
Opvarm kokosolie i en wok eller dyb pande. Steg kødet i wokken ad et par omgange ved høj varme, og læg det til side.
Rens forårsløg, og halvér dem på langs. Skyl aspargesbroccoli, og skær det nederste af stokken væk.
Opvarm mere kokosolie i wokken, og svits forårsløg og aspargesbroccoli let.
Læg kødet tilbage i wokken til grøntsagerne, og hæld ingefærmarinaden over. Varm retten godt igennem, mens du vender flittigt rundt i den med en træspatel.
Anret wokretten i dybe tallerkener, og pynt med plukkede korianderblade og et drys sesamfrø. Sæt gerne hoisinsauce frem på bordet, så man selv kan forsyne sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk