Sesamlaks og rissalat med savojkål og krydderurter
Laks vendt i en lækker marinade og drysset med sesamfrø er særdeles velsmagende!

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig
Bemærk:Marinering, laks: Mindst 10 minutter, gerne op til 1 time.
Ingredienser
personer
- fersk laksefilet uden skind
- 800 g
- sesamfrø
- 1 dl
Sojamarinade
- hvidløg
- 1 fed
- sojasauce
- 3 spsk.
- honning
- 1 spsk.
- risvinseddike eller anden eddike
- 1 spsk.
- brun farin
- 1 spsk.
- sesamolie
- 1 spsk.
Rissalat med savojkål
- ris (fuldkornsris)
- 250 g
- gulerødder
- 4
- rød peberfrugter
- 1
- agurker
- ½
- savojkål
- 150 g
- frisk koriander
- ½ håndfulde
- frisk mynte
- ½ bundter
Sesamdressing
- limefrugter
- 1
- sojasauce
- 1 spsk.
- sød chilisauce
- 1 spsk.
- sesamolie
- 3 spsk.
Sådan gør du
Sojamarinade
Pil og riv hvidløget. Bland alle ingredienser til sojamarinaden direkte i en frysepose.
Læg laksen i fryseposen, og slå knude på posen. Læg posen i køleskabet i mindst 10 minutter og gerne op til 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfad sammen med marinaden, og steg den i ovnen i 15-20 minutter.
Rissalat med savojkål
Kog risene efter pakkens anvisning. Skyl dem med koldt vand i en sigte.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær peberfrugt og agurk i små tern. Snit savojkål helt fint. Bland alle grøntsagerne med risene i en salatskål. Hak koriander og mynte, og vend det i.
Sesamdressing
Pres saften af limefrugten. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i rissalaten. Smag evt. til med mere soja og limesaft.
Rist sesamfrøene let på en tør pande, og drys dem over laksen. Servér med rissalaten som tilbehør.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner