Sesamlaks og rissalat med savojkål og krydderurter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Laks vendt i en lækker marinade og drysset med sesamfrø er særdeles velsmagende!
Bemærk
Marinering, laks: Mindst 10 minutter, gerne op til 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og riv hvidløget. Bland alle ingredienser til sojamarinaden direkte i en frysepose.
Læg laksen i fryseposen, og slå knude på posen. Læg posen i køleskabet i mindst 10 minutter og gerne op til 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfad sammen med marinaden, og steg den i ovnen i 15-20 minutter.
Kog risene efter pakkens anvisning. Skyl dem med koldt vand i en sigte.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær peberfrugt og agurk i små tern. Snit savojkål helt fint. Bland alle grøntsagerne med risene i en salatskål. Hak koriander og mynte, og vend det i.
Pres saften af limefrugten. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i rissalaten. Smag evt. til med mere soja og limesaft.
Rist sesamfrøene let på en tør pande, og drys dem over laksen. Servér med rissalaten som tilbehør.
Tip!
Laks er en lettilgængelig fisk, som kan købes fersk i de fleste større supermarkeder året rundt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk