Sesamlaks og rissalat med savojkål og krydderurter

Laks vendt i en lækker marinade og drysset med sesamfrø er særdeles velsmagende!

Sesamlaks og rissalat med savojkål og krydderurter
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig
Bemærk:Marinering, laks: Mindst 10 minutter, gerne op til 1 time.

Ingredienser

personer
fersk laksefilet uden skind
800 g
sesamfrø
1 dl

Sojamarinade

hvidløg
1 fed
sojasauce
3 spsk.
honning
1 spsk.
risvinseddike eller anden eddike
1 spsk.
brun farin
1 spsk.
sesamolie
1 spsk.

Rissalat med savojkål

ris (fuldkornsris)
250 g
gulerødder
4
rød peberfrugter
1
agurker
½
savojkål
150 g
frisk koriander
½ håndfulde
frisk mynte
½ bundter

Sesamdressing

limefrugter
1
sojasauce
1 spsk.
sød chilisauce
1 spsk.
sesamolie
3 spsk.

Sådan gør du

Sojamarinade

Pil og riv hvidløget. Bland alle ingredienser til sojamarinaden direkte i en frysepose.
Læg laksen i fryseposen, og slå knude på posen. Læg posen i køleskabet i mindst 10 minutter og gerne op til 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfad sammen med marinaden, og steg den i ovnen i 15-20 minutter.

Rissalat med savojkål

Kog risene efter pakkens anvisning. Skyl dem med koldt vand i en sigte.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær peberfrugt og agurk i små tern. Snit savojkål helt fint. Bland alle grøntsagerne med risene i en salatskål. Hak koriander og mynte, og vend det i.

Sesamdressing

Pres saften af limefrugten. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i rissalaten. Smag evt. til med mere soja og limesaft.
Rist sesamfrøene let på en tør pande, og drys dem over laksen. Servér med rissalaten som tilbehør.

Tip!

Laks er en lettilgængelig fisk, som kan købes fersk i de fleste større supermarkeder året rundt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'