Sesamlaks og nudler med grøntsager i østerssauce
15. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Østerssauce er en tyk sauce lavet af bl.a. soja, sukker og østers. Trods navnet smager den hverken af østers eller skaldyr, men giver derimod masser af umami til den nemme nudelret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pensl laksestykkerne med olie, krydr med salt og peber, og drys med et tæt lag sesam.
Læg laksestykkerne i et ovnfad med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er akkurat gennemstegte.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, men tag dem op af vandet, ca. 1 minut før de er færdige. Skyl dem i koldt vand, og afdryp dem i en sigte.
Børst champignonerne rene, og skær dem i halve. Steg champignonerne gyldne i olie i en wok eller dyb pande ved høj varme. Hæld champignonerne i en skål, men lad panden være varm.
Rens broccoli og peberfrugt. Skær broccoli i små buketter, og snit peberfrugten i lange strimler. Pil løgene, og skær dem i tynde både.
Hæld lidt olie på panden, og steg løg i 1-2 minutter. Tilsæt broccoli, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt peberfrugt, kogte nudler, stegte champignoner, østerssauce og vand, og steg det hele sammen i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
Pynt nudelretten med frisk koriander og grofthakkede peanuts, og servér med sesamlaks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk