Sesamkylling og grillede gulerødder med appelsindressing
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Skøn sesamkylling med grillede gulerødder er en lækker middagsret. Nye gulerødder er så fine og sprøde, at de sagtens kan spises med skræl på – og det bliver de kun endnu sundere af.
Bemærk
Ovntid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skyl gulerødderne, og skær top og bund af. Steg dem på en (grill)pande i 4-5 minutter på hver side, til de får mørke striber. Læg gulerødderne til side.
Pres saften af limefrugten. Bland sesamfrø med limesaft, soja, sesamolie og chilisauce. Pensl kyllingelårene med marinaden.
Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.
Pres saften af appelsinen. Rør appelsinsaft, honning, eddike og olie sammen.
Vend de grillede gulerødder med appelsindressingen, og servér dem sammen med de stegte kyllingelår.
Tip!
Både gulerødder og sesamkylling kan steges på havegrillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk