Sesambagt laks med stegte grøntsager
22. oktober 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Dæk laksesiden med en skøn asiatiskinspireret marinade af bl.a. ristede sesamfrø, hvidløg, ingefær og sojasauce, og servér med sprøde grøntsager. Nyd den som den er, eller f.eks. med kogte ris.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Dup laksen tør med køkkenrulle, og læg den på et stykke bagepapir i en bradepande.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de popper. Tilsæt vindruekerneolie, presset hvidløg, revet ingefær, soja, sukker og eddike.
Lad sesamblandingen tykne, og smør den udover laksen.
Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter. Laksen behøver ikke at være fuldstændig gennemstegt.
Skær broccolien i strimler. Kassér den træede del af aspargesene, og skær dem i halve. Rens forårsløgene.
Rist grøntsagerne møre i olie på en meget varm panden i 3-5 minutter.
Anret laksen med de sprøde grøntsager, og drys med koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk