Sesam-kylling med broccoli og edamamebønner
1. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Giv kødet ekstra smag ved at stege det i en smagfuld sauce af honning, ketchup og eddike. Et drys sesamfrø på toppen giver retten et lækkert knas.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Brun kyllingestykkerne på en pande med sesamolie i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
Rør majsstivelse og eddike sammen i en skål, og tilsæt honning, ketchup og vand. Hæld saucen over kyllingen, og lad saucen småkoge i 5 minutter, til den tykner let, og kyllingestykkerne er møre.
Kog risene efter anvisning på pakken.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 2 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Tilsæt de frosne edamamebønner, sluk for varmen, og lad det stå et øjeblik, til bønnerne er tøet op. Afdryp broccoli og bønner i en sigte.
Rens forårsløgene, og snit dem fint. Anret kogte ris i 4 portionsskåle sammen med sesam-kylling, broccoli og edamamebønner, og drys med forårsløg og sesamfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk