Sennepssyltet blomkål
17. juli 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
De syltede blomkål er gode til koldt kød og andet pålæg. Du kan også hakke dem let og røre op med lidt mayonnaise eller cremefraiche, og så har du en delikat remoulade til fiskefrikadellerne.
Bemærk
Hviletid, blomkål: 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Del blomkålen i små buketter, og læg dem i en stor skål.
Pisk saltet ud i vand, indtil det er helt opløst, og hæld saltlagen over blomkålen. Stil på køl i 12 timer.
Kog alle ingredienser til syltelagen med undtagelse af majsstivelse op.
Når lagen har kogt igennem i 3-4 minutter, så jævn den med majsstivelse rørt op i vand. Lagen skal være tyk i konsistensen, så den kan blive hængende på blomkålen.
Tag blomkålen op af saltlagen, og overhæld den med den varme syltelage. Hæld straks på sylteglas, luk glasset til, og stil på køl.
Tip!
De sennepssyltede blomkål kan holde sig ca. 6 måneder på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk