Sennepsmarineret kylling med blommer og vanilje
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Wichmann+Bendtsen Photography
Den krydrede sennepsmarinade med vanilje giver kyllingen en pikant og fyldig smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Del kyllingen i 8 stykker, og læg dem i et smurt ovnfad.
Halvér blommerne, og fjern stenen. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både. Læg blommer og rødløg i ovnfadet med kyllingestykkerne.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem den tomme bælg). Rør olivenolie, vaniljekorn, honning, dijonsennep og salt og peber sammen til en marinade.
Hæld marinaden over kyllingestykkerne. Læg vaniljebælgen ved, drys friskhakket timian over retten, og steg den i ovnen i ca. 45 minutter, til kyllingestykkerne er gennemstegt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Skyl og pluk salaterne. Servér kyllingeretten med kartofler og grøn salat.
Tip!
Du kan partere kyllingen om morgenen, gøre fadet klart og sætte det i køleskabet med husholdningsfilm over. Så er retten lige til at sætte i ovnen, når du kommer hjem fra arbejde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk