Sennepsgrillet laks med æble-fennikelsalat
31. juli 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den grillede laks, de sprøde æbler og fennikel er en skøn kombination i denne nemme, sunde og lækre sommerret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag laksen ud af køleskabet. Skyl citronen, og riv skallen fint (gem den til senere). Rør sennep, honning, 1 spsk. citronsaft, salt og peber sammen i en skål, og mariner laksefileterne med sennepsblandingen.
Grill laksefileterne på grillen eller en (grill) pande i ca. 4 minutter på hver side – hold godt øje med, at de ikke bliver brændte.
Rens og snit fennikel fint. Skyl æblerne, og skær dem i smalle både.
Rør citronskallen og citronsaft fra ½ citron sammen med olivenolie, salt og peber i en skål. Vend fennikel og æblebåde heri.
Skær brødet i skiver, og grill dem, til de er sprøde og gyldne.
Anret laks og salat på brødskiverne, og pynt med plukket bronzefennikel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk