Semlor med mandelmasse og flødeskum

De klassiske svenske fastelavnsboller har her lidt mere fuldkorn i dejen og hakkede mandler i mandelmassen i stedet for marcipan. Så kan man snildt spise to. Ikke?

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt sødmælk. Afkøl blandingen, til den er håndvarm. Smuldr gæren i den lune smørblanding, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og rør det sammen.
Tilsæt groft speltmel, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen (gerne på en røremaskine),til den er glat og smidig. Form dejen til en kugle, læg den i en stor skål, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 8 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve på pladen under et rent viskestykke i 30 minutter.
Blend mandler og flormelis sammen i en minihakker eller foodprocessor, til mandlerne er som groft mel. Tilsæt æggehvide, og blend videre, til massen er tyktflydende og lind. Tilsæt evt. lidt vand, hvis massen er for tør. Hæld mandelmassen i en skål, og sæt den på køl.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med mandelflager. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er flot gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Pisk fløden til skum, og fyld den i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Flæk bollerne, og læg dem sammen med mandelmasse og flødeskum. Drys med sigtet flormelis, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
5. maj 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar