Semidried tomater i olivenolie
5. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Har du mange tomater, er det genialt at langtidsbage dem, og bruge dem i f.eks. sandwich, salater, på pasta eller som topping på pizza.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120° varmluft. Skyl tomaterne, og skær dem over på midten.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir med skæresiden opad, og drys med sukker og salt.
Skyl og pluk timian. Pil og hak hvidløg og løg fint. Drys løg, hvidløg og timian over tomaterne sammen med eddike og lidt olie.
Bag tomaterne i ovnen i 4-5 timer – alt efter ovn, størrelse, og hvor tørre du vil have dem. Lad tomaterne afkøle.
Fyld tomaterne på skoldede sylteglas med olie, og lad dem hvile på køl indtil servering.
Tip!
Du kan også bruge olien, som tomaterne ligger i – både til stegning, i salater eller pastaretter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk