Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Knoldsellerien bliver hurtigt mør og er derfor perfekt i en cremet suppe på en travl dag.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Skyl og rens bladsellerien,og skær den i tern.
Steg løg, hvidløg, knoldselleri og bladselleri i olie i en gryde i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber.
Hæld vand i gryden, og lad det koge under låg i 25 minutter, til sellerien er mør. Kog perlespelt mør i en anden gryde efter anvisningen på pakken.
Rør mandelmælk i suppen. Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle; gnid hinderne af med et viskestykke, og hak nødderne groft.
Skyl persillen, og hak den groft (gem lidt til pynt). Tilsæt persille, og blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Servér suppen i skåle, og drys med perlespelt, hasselnødder og persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar