Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille
1. juni 2018
af
Christian Bitz.
Foto: Line Falck
Knoldsellerien bliver hurtigt mør og er derfor perfekt i en cremet suppe på en travl dag.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Skyl og rens bladsellerien,og skær den i tern.
Steg løg, hvidløg, knoldselleri og bladselleri i olie i en gryde i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber.
Hæld vand i gryden, og lad det koge under låg i 25 minutter, til sellerien er mør. Kog perlespelt mør i en anden gryde efter anvisningen på pakken.
Rør mandelmælk i suppen. Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle; gnid hinderne af med et viskestykke, og hak nødderne groft.
Skyl persillen, og hak den groft (gem lidt til pynt). Tilsæt persille, og blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Servér suppen i skåle, og drys med perlespelt, hasselnødder og persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk