Sellerisuppe med kartofler og røget laks
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sellerisuppen er mild og cremet og et hit hos de fleste – både børn og voksne! Den røgede laks kan evt. skiftes ud med sprødstegte bacontern.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det groft. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre tern.
Opvarm en gryde med smør, og steg løg, kartofler og selleri ved middel varme i 3-4 minutter, uden at det tager farve.
Hæld hønsebouillon over grøntsagerne i gryden, bring det i kog, og lad det koge i ca. 20 minutter, til det hele er mørt.
Tag gryden af varmen, og blend suppen jævn og glat med en stavblender.
Sæt gryden tilbage over varmen. Tilsæt piskefløde, varm suppen godt igennem, og smag den til med salt, peber og eddike.
Skær røget laks i tynde strimler. Hak purløg. Servér sellerisuppen rygende varm med laksestrimler og purløg på toppen.
Tip!
Servér et godt madbrød til suppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk