Sellerisuppe med bacon og frisk topping

17. juli 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Lækker suppe af selleri, porrer og løg og sprød topping af bacon, selleri og rødbede.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl knoldselleri, og rens porrer. Hak begge dele groft. Pil og hak løg og hvidløg.
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt selleri, porrer og plukkede krydderurter. Steg i 5-6 minutter under omrøring.
Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 30-40 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt lidt mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber.
Steg bacontern sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skræl knoldselleri og rødbeder, og riv dem i strimler på et rivejern eller mandolinjern. Rens bladselleri, og skær dem i små tern. Bland knoldselleri, rødbede, bladselleri, kapers og olivenolie.
Skyl og tør persillen, og hak bladene. Vend persillen med de øvrige grøntsager, og brug det som topping oven på suppen sammen med den stegte bacon.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar