Sellerisuppe med bacon og frisk topping
17. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækker suppe af selleri, porrer og løg og sprød topping af bacon, selleri og rødbede.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl knoldselleri, og rens porrer. Hak begge dele groft. Pil og hak løg og hvidløg.
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt selleri, porrer og plukkede krydderurter. Steg i 5-6 minutter under omrøring.
Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 30-40 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt lidt mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber.
Steg bacontern sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skræl knoldselleri og rødbeder, og riv dem i strimler på et rivejern eller mandolinjern. Rens bladselleri, og skær dem i små tern. Bland knoldselleri, rødbede, bladselleri, kapers og olivenolie.
Skyl og tør persillen, og hak bladene. Vend persillen med de øvrige grøntsager, og brug det som topping oven på suppen sammen med den stegte bacon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk