Sellerisalat med krydret yoghurt, dadler og mynte
17. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Frisk, syrlig, sød og rustik. Sådan er denne rå salat, der kan serveres som tilbehør til fx ovnstegt kylling, lammekød eller krydrede kødboller.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl sellerien, og riv den groft på et rivejern eller på en spirali.
Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Vend selleristrimlerne med citronskal og -saft.
Bland yoghurt, honning, sumak og spidskommen, og krydr med salt og peber.
Vend sellerien i dressingen.
Hak dadler og mynte, og vend dem i salaten.
Lad salaten trække i 15 minutter, og drys med græskarkerner lige før servering.
Tip!
Mynte gror godt i haven. Hvis du er en kærlig og opmærksom planteelsker, kan du også plante mynte i vindueskarmen, så du kan få glæde af den sommerlige smag, selvom det stadig er for koldt til at dyrke mynte udendørs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk