Sellerisalat a la waldorf
27. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Elsker du waldorfsalat? Prøv at snige lidt finthakket knoldselleri i salaten for et sprødere og mere smagfuldt resultat.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og riv hvidløg fint, og rør det sammen med cremefraiche, sennep, eddike, salt og peber i en stor skål.
Skyl bladselleri, og hak dem helt fint. Rens knoldselleri grundigt, og riv den groft.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Skyl vindruerne, og halvér dem. Hak valnødderne groft.
Vend valnødder, knoldselleri, bladselleri, vindruer og æbler med dressingen i skålen. Smag til med salt og peber.
Anret salaten i en serveringskål. Skyl og hak kørvel groft, og drys den over salaten lige inden servering.
Tip!
Salaten har godt af at trække smag. Derfor kan du sagtens lave den tidligt på dagen, og lade den trække på køl indtil servering. Tag den ud af køleskabet 10-15 minutter før servering, og drys den med kørvel lige inden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk