Sellericreme med æbletopping
4. marts 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den skønne sellericreme er delikat tilbehør til både ribbenssteg, fisk og julefrokostens grønne retter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern. Kog ternene møre i vand med salt og timiankviste i ca. 20 minutter.
Hæld kogevandet fra, og gem lidt. Hæld fløde i gryden, og blend det sammen med selleri til en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt af kogevandet om nødvendigt. Smag til med citronsaft, salt, peber og fintrevet muskatnød.
Skyl æblerne, og skær dem i grove stykker. Hak mandlerne, og pluk estragonen.
Steg æblerne i smør på en pande i 3-4 minutter. Krydr med salt, peber og et par dråber eddike.
Anret sellericreme i en skål, og hæld æbletopping over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk