Sellericreme med æbletopping

4. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Den skønne sellericreme er delikat tilbehør til både ribbenssteg, fisk og julefrokostens grønne retter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern. Kog ternene møre i vand med salt og timiankviste i ca. 20 minutter.
Hæld kogevandet fra, og gem lidt. Hæld fløde i gryden, og blend det sammen med selleri til en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt af kogevandet om nødvendigt. Smag til med citronsaft, salt, peber og fintrevet muskatnød.
Skyl æblerne, og skær dem i grove stykker. Hak mandlerne, og pluk estragonen.
Steg æblerne i smør på en pande i 3-4 minutter. Krydr med salt, peber og et par dråber eddike.
Anret sellericreme i en skål, og hæld æbletopping over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar