Selleriburger med æble og urtecreme

18. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

De sprøde selleribøffer er et godt alternativ til kød, og er der rester tilovers, kan de sagtens spises dagen efter, f.eks. som pålæg på et stykke rugbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl knoldsellerien, og riv den på den grove side af et rivejern. Pil og riv løget groft. Bland grøntsagerne sammen med æg, mozzarella, krydderier, rasp og mel i en skål til en sammenhængende fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen virker for våd.
Form farsen til 4 flade bøffer med hænderne, og sørg for at trykke farsen godt sammen. Steg bøfferne på en pande i rigeligt olie i 4 minutter på den ene side, til de er godt gyldne. Vend dem forsigtigt, og steg dem færdige på den anden side, til de er sprøde og gennemstegte.
Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep sammen i en skål. Tilsæt finthakkede krydderurter, og smag cremen til med citronsaft, salt og peber. Sæt urtecremen på køl til servering.
Lun eller rist burgerbollerne. Skyl og tør rucolasalaten. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Smør burgerbollerne med urtecreme, og læg dem sammen med rucola, selleribøffer, æble og rødløg. Servér straks.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar