Selleribøffer med søde kartoffelfritter og tatarsauce

27. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Hvem har besluttet, at en god bøf nødvendigvis skal have hakket kød som hovedingrediens? Snup en knoldselleri med fra grøntafdelingen, så har du den vigtigste ingrediens til disse vegetariske bøffer. Det bliver til en herlig vegetarret med grove grøntsager, som mætter godt.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl knoldsellerien, og skær den i grove stykker. Riv sellerien groft.
Pil og hak skalotteløget fint. Skyl persillen, og hak den fint. Skyl og riv citronskallen. Rør revet selleri sammen med løg, persille, citronskal, æg, revet ost og rasp til en sammenhængende fars, og krydr den med spidskommen, chili, salt og peber. Tilsæt mere rasp, hvis farsen er for våd.
Form sellerifarsen til 8 bøffer, tryk dem let flade, og lad dem hvile på en tallerken i 15 minutter.
Opvarm en pande med rigelig olie, og steg selleribøfferne på panden i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Pil og hak skalotteløget fint. Skær drueagurkerne i bittesmå tern. Skyl persille og dild, og hak dem fint. Rør mayonnaise, sennep, cremefraiche, honning, løg, drueagurker og krydderurter sammen i en skål, og smag saucen til med salt og peber. Sæt tatarsaucen på køl i 30 minutter, så den trækker mere smag.
Tænd ovnen 210°. Skræl kartoflerne, og skær dem i aflange fritter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med olie, og krydr dem med rosmarin og salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde, og vend rundt i dem undervejs.
Skær citronen i både, og skyl feldsalaten. Servér selleribøfferne med fritter, tatarsauce, feldsalat samt citronbåde.

Tip!

Sørg endelig for, at selleribøfferne får en tilpas fast konsistens, så de er nemmere at forme og stege. I stedet for at stege dem på panden kan du også lægge dem på en bageplade med bagepapir og stege dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar