Selleribøffer

Det behøver ikke at være kedeligt, bare fordi det er vegetarisk. Bøfferne her er lavet med revet selleri, som bliver mildt og blødt, når det steges. Smagen er derfor boostet ved hjælp af hvidløg, chili og spidskommen og så et dejligt markant hint fra osten gouda, som desuden smelter under tilberedningen og derfor er med til at holde sammen på de lækre bøffer.

Selleribøffer
0-30 min.

(7)

January 19, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sprøde selleribøffer af revet selleri  

Vegetariske selleribøffer egner sig godt til både frokost og aftensmad. De sprøde bøffer smager også godt kolde i madpakken, så det er altid en god idé at lave rigeligt.

Der findes to typer selleribøffer. Den ene variant består af skiveskåret selleri, der steges på panden. Disse selleribøffer har en gennemtrængende smag af selleri. Den anden variant, som vi laver i denne opskrift, består af revet selleri, der steges på panden med masser af krydderier og revet ost. Disse selleribøffer har en ganske mild smag af selleri og en lækker sprødhed.  

Spis selleribøfferne, som du ville spise hakkebøffer eller frikadeller, f.eks. sammen med kogte kartofler, syltede rødløg og salat. Pastasalat eller kartoffelsalat passer også godt til selleribøffer. Det samme gør brasede kartofler og spejlæg.

Selleribøffer kan også bruges som fyld i en vegetarburger eller pitabrød, f.eks. med sprøde salatgrøntsager, chilimayo og syltede rødløg.

Selleribøffer i ovn   

Selleribøfferne kan også tilberedes i ovnen. Fordel bøfferne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie, og steg dem i ca. 20-30 min. ved 190 grader varmluft. Vend dem gerne undervejs. 

Flere tips til opskriften 

  • Gouda kan erstattes af mozzarella, cheddar eller parmesan.
  • Tilsæt evt. flere grøntsager, f.eks. revet gulerod, broccoli eller squash. 
  • Selleribøfferne kan fryses, så du har til et hurtigt måltid mad en anden dag.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'