Selleribøffer

19. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Det behøver ikke at være kedeligt, bare fordi det er vegetarisk. Bøfferne her er lavet med revet selleri, som bliver mildt og blødt, når det steges. Smagen er derfor boostet ved hjælp af hvidløg, chili og spidskommen og så et dejligt markant hint fra osten gouda, som desuden smelter under tilberedningen og derfor er med til at holde sammen på de lækre bøffer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kassér selleriens skræl. Riv resten groft, og bland det med presset hvidløg, finthakket chili og kruspersille, revet gouda, spidskommen, salt og peber.
Pisk æggene let sammen, og bland dem i sammen med havregryn. Justér farsen med rasp, så den bliver lind og sammenhængende og har en konsistens, som du kan forme til bøffer.
Kram en håndfuld fars godt sammen med hænderne, og form ca. 14 bøffer, der er ca. 1 cm høje. Vend dem i lidt rasp, og steg dem gyldne i en blanding af smør og olie på en pande ved jævn varme i ca. 4 minutter på hver side. Overfladen skal være sprød og lysebrun, og fyldet have sat sig lidt, inden du vender dem. Læg lidt nyt smør på panden, lige inden bøfferne vendes, så begge sider får en dejlig sprød overflade.
Skru ned til middel varme, og steg bøfferne færdig et par minutter.
Spis selleribøfferne, som du ville spise hakkebøffer eller frikadeller, f.eks. sammen med kogte kartofler, syltede rødløg og salat. De udgør også et glimrende fyld i en burger eller pitabrød og smager godt kolde på madpakken.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sprøde selleribøffer af revet selleri  

Vegetariske selleribøffer egner sig godt til både frokost og aftensmad. De sprøde bøffer smager også godt kolde i madpakken, så det er altid en god idé at lave rigeligt.

Der findes to typer selleribøffer. Den ene variant består af skiveskåret selleri, der steges på panden. Disse selleribøffer har en gennemtrængende smag af selleri. Den anden variant, som vi laver i denne opskrift, består af revet selleri, der steges på panden med masser af krydderier og revet ost. Disse selleribøffer har en ganske mild smag af selleri og en lækker sprødhed.  

Spis selleribøfferne, som du ville spise hakkebøffer eller frikadeller, f.eks. sammen med kogte kartofler, syltede rødløg og salat. Pastasalat eller kartoffelsalat passer også godt til selleribøffer. Det samme gør brasede kartofler og spejlæg.

Selleribøffer kan også bruges som fyld i en vegetarburger eller pitabrød, f.eks. med sprøde salatgrøntsager, chilimayo og syltede rødløg.

Selleribøffer i ovn   

Selleribøfferne kan også tilberedes i ovnen. Fordel bøfferne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie, og steg dem i ca. 20-30 min. ved 190 grader varmluft. Vend dem gerne undervejs. 

Flere tips til opskriften 

  • Gouda kan erstattes af mozzarella, cheddar eller parmesan.
  • Tilsæt evt. flere grøntsager, f.eks. revet gulerod, broccoli eller squash. 
  • Selleribøfferne kan fryses, så du har til et hurtigt måltid mad en anden dag.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar