Selleri-burger med cocktailsauce
18. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Cocktailsaucen er lavet af bl.a. ketchup og peberrod og er helt perfekt i denne snaskede burger med en knasende og samtidig cremet selleribøf.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl sellerien, skær den i 4 tykke skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend skiverne i en dyb tallerken med mel, derefter i en dyb tallerken med sammenpisket æg og til sidst i en dyb tallerken med rasp.
Steg de panerede selleriskiver møre og sprøde i olie på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt.
Skyl kålen, og snit den fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Pil hvidløget, og riv det fint. Rør det sammen med mayonnaise, eddike, sukker og løgpulver i en stor skål. Smag til med salt.
Vend kål og gulerod sammen med dressingen, og smag til. Lad slawen trække indtil servering.
Rør ketchup sammen med revet peberrod og citronsaft. Smag til med sukker og salt.
Pil løget, og skær det i ringe. Skyl tomater og agurker, og skær begge dele i tynde skiver. Skyl og pluk salaten. Flæk bollerne, og varm dem i ovnen eller på brødristeren.
Smør de varme burgerboller med mayonnaise, kom det snittede fyld i, og servér straks den lune burger med coleslaw og coctailsauce.
Tip!
Enderne af sellerien kan gemmes og bruges i mos eller steges med og spise som tilbehør - med eller uden panering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk