Scones-snegle med æble og kanel
Den klassiske sconesdej er fyldt med friske æbletern, der giver sneglene god syre og saftighed.

0-30 min.
(1)
20. marts 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
stk.
- hvedemel
- 300 g
- sukker
- ½ dl
- bagepulver
- 1 spsk.
- stødt kardemomme
- ½ tsk.
- vaniljepasta
- 1 tsk.
- smør
- 75 g
- kærnemælk
- 1½ dl
- æbler
- 130 g
- ahornsirup
- 2 spsk.
- stødt kanel
- ½ tsk.
- kærnemælk til pensling
- 2 spsk.
- flormelis drys
- 2 tsk.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Bland mel, sukker, bagepulver, kardemomme og vaniljepasta i en skål. Smuldr smørret i dejen, og saml den hurtigt med kærnemælk.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 1 cm's tykkelse.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Vend dem sammen med sirup og kanel i en skål.
Fordel æble-blandingen på dejen, og rul den sammen til en roulade. Skær den i 14 lige tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl sneglene med kærnemælk, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl let på en bagerist. Drys dem med lidt flormelis, og servér dem lune.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner