Scones-snegle med æble og kanel

Den klassiske sconesdej er fyldt med friske æbletern, der giver sneglene god syre og saftighed.

Scones-snegle med æble og kanel
0-30 min.

(1)

20. marts 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.
hvedemel
300 g
sukker
½ dl
bagepulver
1 spsk.
stødt kardemomme
½ tsk.
vaniljepasta
1 tsk.
smør
75 g
kærnemælk
1½ dl
æbler
130 g
ahornsirup
2 spsk.
stødt kanel
½ tsk.
kærnemælk til pensling
2 spsk.
flormelis drys
2 tsk.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Bland mel, sukker, bagepulver, kardemomme og vaniljepasta i en skål. Smuldr smørret i dejen, og saml den hurtigt med kærnemælk.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 1 cm's tykkelse.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Vend dem sammen med sirup og kanel i en skål.
Fordel æble-blandingen på dejen, og rul den sammen til en roulade. Skær den i 14 lige tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl sneglene med kærnemælk, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl let på en bagerist. Drys dem med lidt flormelis, og servér dem lune.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'