Scones-snegle med æble og kanel
20. marts 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske sconesdej er fyldt med friske æbletern, der giver sneglene god syre og saftighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Bland mel, sukker, bagepulver, kardemomme og vaniljepasta i en skål. Smuldr smørret i dejen, og saml den hurtigt med kærnemælk.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 1 cm's tykkelse.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Vend dem sammen med sirup og kanel i en skål.
Fordel æble-blandingen på dejen, og rul den sammen til en roulade. Skær den i 14 lige tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl sneglene med kærnemælk, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl let på en bagerist. Drys dem med lidt flormelis, og servér dem lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk