Scones med kirsebær og mørk chokolade
28. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Når man bager scones, skal man arbejde så lidt som muligt med dejen – den skal blot samles og må aldrig æltes. Så får du nemlig den sprøde og flagede struktur, der kendetegner en god scone.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smørret i små tern, læg dem på en tallerken, og sæt dem i fryseren i 10 minutter.
Bland mel, flormelis, vaniljesukker, fintrevet citronskal, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Smuldr de kolde smørtern i melblandingen med hænderne – der må gerne være små stykker af smør i dejen.
Skyl og udsten kirsebærrene, og skær dem i mindre stykker. Hak chokoladen groft. Tilsæt kirsebær, chokolade og kærnemælk til dejen, og saml den hurtigt med hænderne uden at ælte.
Tænd ovnen på 210° varmluft. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og klap den ud til en firkant med en højde på ca. 3 cm. Skær 8 rustikke scones af dejen med en skarp kniv.
Fordel sconesene på en bageplade med bagepapir. Pisk æg og salt sammen med en gaffel i en kop, pensl sconesene med æggeblandingen, og drys med hasselnøddeflager.
Bag dine scones gyldne i ovnen i 12-15 minutter, og servér dem lune og friskbagte, evt. med lidt koldt smør til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk