Scones med kærnemælk

Klassiske scones skal være rustikke og have en flaget struktur, som man opnår ved at samle dejen ganske let i stedet for at ælte den grundigt.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210ﹾ. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Pisk æg og kærnemælk let sammen i en skål.
Lav en fordybning i midten af melblandingen, og rør æggeblandingen i med en gaffel – her er det vigtigt ikke at røre for meget i dejen. Den skal IKKE æltes, men blot lige akkurat være samlet, og det gør ikke noget, hvis der stadig er små smørklumper i dejen. Jo mindre du arbejder med dejen, jo mere porøse og lækre bliver de færdigbagte scones.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og klap den ud til en højde på ca. 2 cm. Stik scones ud af dejen med en udstikker på 5 cm.
Fordel sconesene på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med kærnemælk.
Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem let på en rist, og servér dem lune og friskbagte evt. med jordbærmarmelade og flødeskum.

Tip!

Scones kan tilsættes ekstra lækkerhed med f.eks. hakket mørk chokolade, revet citronskal, rosiner eller hasselnødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. juli 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar