Scones med chokolade, kardemomme og æble
1. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Husk at arbejde så lidt med dejen som muligt – den skal blot samles og må aldrig æltes. Så får du nemlig den sprøde og flagede struktur, der kendetegner en god scone.
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 5-6 cm
Sådan gør du
Skær smørret i små tern, læg dem på en tallerken, og sæt dem i fryseren i 10 minutter.
Bland mel, flormelis, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Smuldr de kolde smørtern i melblandingen med hænderne – der må gerne være små stykker af smør i dejen.
Skyl og riv æblet groft. Hak chokoladen groft. Hæld æble, chokolade og kærnemælk i dejen, og saml den hurtigt med hænderne eller en stor ske.
Tænd ovnen på 210° varmluft. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og klap den ud til en firkant på ca. 3 cm's højde. Udstik ca. 16 runde scones af dejen med en udstikker eller et glas.
Fordel sconesene på 2 bageplader med bagepapir. Pisk æg og salt sammen i en lille skål, og pensl sconesene med æggeblandingen.
Bag sconesene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Tag sconesene ud af ovnen, og spis dem lune og friskbagte, evt. med lidt koldt smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk