Scones med blå ost og pære
20. marts 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Servér de salte scones til et godt glas rødvin. Er du ikke til blå ost, kan du i stedet skrue mængden af smør op til 75 g.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skyl pæren, og skær den i små tern.
Bland mel, sukker og bagepulver i en skål. Smuldr smør og blå ost i dejen sammen med pæreternene, og saml hurtigt dejen med kærnemælk.
Tril dejen til en lang pølse på et meldrysset bord, rul den ud i 2 cm’s tykkelse, og skær den i 8 lige store stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med kærnemælk.
Bag sconesene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let på en bagerist.
Pisk ricottaen luftig og cremet med en elpisker i en skål. Skyl pærerne, og skær dem i tynde skiver.
Servér de lune scones med pæreskiver, en skefuld ricotta og hakkede valnødder. Dryp til sidst med lidt honning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk