Scones bagt i gryde

1. juni 2018 af .

Foto: Lea Kaae Hansen, skovdal.dk

Grunddejen alene giver lækre, sprøde scones, men du kan også variere opskriften ved at tilsætte enten hvid chokolade og blåbær eller revet cheddar. Her får du en opskrift på lækre scones, som bliver bagt i en gryde over bål. Det perfekte weekendprojekt!

Ingredienser

Sådan gør du

Sæt en tykbundet gryde på en rist over bålet, gerne en støbejernsgryde.
Bland mel, bagepulver og sukker i en skål. Smuldr smørret i med fingrene.
Tilsæt fyld efter eget valg, fx hakket hvid chokolade og blåbær, hvis du laver choko-blåbærscones eller revet cheddar, hvis du laver ostescones.
Saml dejen med mælk og æg uden at ælte for meget.
Del dejen i små klatter, og læg dem i gryden med afstand imellem. Læg låg på, og bag dem i 8-10 minutter. Tjek indimellem, om de bliver for mørke. Vend dem, og bag dem i yderligere 8-10 minutter på den anden side.

Tip!

Er det ikke vejr til at tænde bål? Så bager du bare dine scones i en 200° varm ovn, til de er flot gyldne. De smager bedst lune og friskbagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar