Scones

Scones hører sig til på et ægte engelsk tebord. De smager allerbedst, når de er lune og nybagte, så lav dem helst lige før, du vil servere dem.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210º.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det med fingrene i melblandingen.
Rør æg og kærnemælk sammen i en lille skål.
Lav en fordybning i midten af melblandingen, og rør hurtigt kærnemælksblandingen i med en gaffel – her er det vigtigt ikke at røre for meget i dejen. Den skal blot lige akkurat være samlet, og det gør ikke noget, hvis der stadig er små smørklumper i dejen.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og saml den let med hænderne. Form dejen til en firkant med en højde på ca. 2 cm. Skær dejen ud i 8-10 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl sconesene med kærnemælk, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne.
Server sconesene lune med clotted cream, lemoncurd og jordbærmarmelade.

Tip!

Clotted cream er et traditionelt britisk mælkeprodukt med en fedtprocent på helt op til 50 %. Det kan være svært at skaffe herhjemme, men fås fx hos A.C. Perchs tehandel og på tante-t.dk. I stedet for den ægte clotted cream kan du sagtens bruge enten mascarpone eller cremefraiche 38 %.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar